flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для суддів апеляційних та місцевих загальних судів на тему: «Судова експертиза як складова доказової бази судочинства»

09 квітня 2021, 16:22

07 квітня 2021 року судді Рівненського окружного адміністративного суду Юрій Гломб, Тамара Комшелюк, Дмитро Махаринець взяли участь у семінарі для суддів апеляційних та місцевих загальних судів на тему: «Судова експертиза як складова доказової бази судочинства», організованому Львівським регіональним відділенням  Національної школи суддів України в онлайн додатку ZOOM.   

На початку заходу коротко зупинилися на історії розвитку судової психіатрії на території України, особливостях судово-психіатричної експертизи.

Розглянули специфіку судово-психологічних та комплексних психолого-психіатричних експертиз щодо малолітніх дітей та підлітків, питання дисциплінарної відповідальності судового експерта: новел законодавства та судової практики.

Окрему увагу приділили обговоренню основних завдань почеркознавчої експертизи, особливостям проведення товарознавчої експертизи та кспертизи об'єктів інтелектуальної власності, експертизи матеріалів, речовин та виробів, будівельно-технічної, земельно-технічної експертиз та пов'язаних з дорожньо-транспортною подією (ДТП).