flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка прессекретарів

26 травня 2021, 16:04

    17-19 травня 2021 року головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з ЗМІ (прессекретар) Рівненського окружного адміністративного суду Аліна Хіночик взяла участь у онлайн–підготовці для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прессекретарів) місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду, організованій та проведеній Національною школою суддів України в онлайн додатку ZOOM.    

     Мета  проведеного заходу передбачала підтримання кваліфікації працівників пресслужб судів, обговорення актуальних питань  та обмін досвідом.

     У ході підготовки учасники розглянули основні зміни нового українського правопису, культуру українського ділового мовлення, етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників апарату суду, правила поведінки працівника суду, затверджені рішенням Ради суддів України № 72 від 24.12.202. Особливості керування стресом, як протидія професійному вигоранню та розвиток навичок саморегуляції; правового регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя, законодавчі обмеження для суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України “Про запобігання корупції” та відповідальність за порушення антикорупційного законодавства.

     Окрему увагу приділили питанням організації роботи пресслужби суду: налагодженню ефективної взаємодії із регіональними ЗМІ, фейки, дезінформація, резонанси та інші кризи в судах: пам’ятка із кризових комунікацій. Особливостям і принципам написання, розповсюдження новин, виходячи із запитів суспільства, підготовці і написанню пресрелізів та пресанонсів, підготовці PR–текстів, моніторингу медійного простору.

      Завдяки проведеному навчанню прессекретарі судів збагатили та вдосконалили свої знання, уміння й навички, які зможуть застосовувати у роботі, дізналися багато корисної інформації.