flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл: «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів»

15 червня 2021, 15:44

     11 червня 2021 року у місті Львові голова Рівненського окружного адміністративного суду Сергій Анатолійович Борискін взяв участь у круглому столі на тему: «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів».

     Метою  проведеного заходу було обговорення проблемних питань та новітніх тенденцій судової практики у діяльності адміністративних судів, які визначають захист прав та інтересів платників податків.

     Запрошені судді, представники податкової служби, науковці обговорили низку проблемних питань із застосування законодавства при розгляді податкових спорів. Визначили та узгодили підходи щодо його правильного застосування, що гарантуватиме не тільки захист фіскальних інтересів держави, а й прав платника податків та неодмінно сприятиме єдності судової практики.

      У ході зустрічі учасники розглянули практику судових справ щодо реєстрації податкових накладних та скасування рішень про віднесення платника податків до категорії ризикових, застосування правової позиції Верховного Суду щодо строків звернення до суду після застосування процедури адміністративного оскарження, поновлення строків на апеляційне та касаційне оскарження рішень після повернення апеляційних скарг з причини несплати судового збору за відсутності бюджетних асигнувань.

      Також звернули увагу на проблеми надання доказів контролюючим органом, здобутих після винесення оскаржуваного рішення в процесі судового розгляду справи та визнання їх допустимими в контексті статті 77 КАС України.

       Проведений захід такого формату заклав міцний фундамент для подальшого налагодження конструктивного діалогу з питань податкового правозастосування.