flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

11 липня 2023, 16:54

Рівненський окружний адміністративний суд, у зв’язку із надмірними запитами щодо порядку видачі виконавчих листів, повідомляє таке.
Порядок видачі виконавчих листів чітко регламентований законодавством. До дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів, такі документи видаються у паперовій формі за заявою осіб, на користь яких ухвалено відповідне судове рішення, або їхніх представників після набрання судовим рішенням законної сили, крім випадків негайного виконання такого рішення. При цьому, виконавчі листи видаються особисто стягувачу або його представникові, який на заяві про видачу виконавчих листів проставляє особистий підпис на підтвердження отримання останнього.
Водночас повідомляємо, що справляння судового збору здійснюється лише у разі видачі дубліката виконавчого листа у розмірі 0,03 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У всіх інших випадках виконавчі листи видаються безоплатно.
Крім того, інформуємо, що відповідно до вимог розділу ІІ Інструкції, прийняття та реєстрацію документів, зокрема, заяв про видачу копій судових рішень та/або виконавчих листів, що подаються до Рівненського окружного адміністративного суду в паперовій формі (електронній формі, якщо вони надійшли в порядку, визначеному Положенням про порядок функціонування окремих підсистем ЄСІТС), а також видачу вказаних документів щоденно забезпечує відділ документального забезпечення (канцелярія) суду.
Зацікавлені особи мають право звернутися до відділу документального забезпечення (канцелярії) суду (кабінет №108 протягом робочого тижня з 08 год 30 хв до 15 год 00 хв та/або за тел. +38 (068) 618-94-65).