flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян!

11 жовтня 2023, 14:33

   12 вересня 2023 року Державною судовою адміністрацією України анонсовано реалізацію в підсистемі «Електронний суд» сервісу надсилання сторонам електронних виконавчих документів, а також можливості їх пред’явлення в електронній формі до виконання.

   Так, для можливості відправки електронного виконавчого документа до електронного кабінету стягувача та боржника достатньо створити в АСДС виконавчий документ та накласти на нього кваліфікований електронний підпис судді. Надалі сервіс автоматично відправить сформований електронний виконавчий документ до електронних кабінетів стягувача та боржника. У свою чергу боржник, отримавши електронний виконавчий документ, матиме можливість сплатити передбачені у ньому платежі засобами підсистеми «Електронний суд», а стягувач – пред’явити його для виконання до державного або приватного виконавця.

   Однак, в процесі реалізації судом вказаного функціоналу було виявлено, що в системі «Електронний суд», в розділі «Виконавчі документи» пред’явити виконавчі документи до виконання неможливо, через відображення помилкової позначки про те, що документ не набрав законної сили.

   Таким чином, на сьогоднішній день, отримавши виконавчий лист в електронній формі, стягувач фактично позбавлений можливості його пред’явлення до виконання. При цьому, стягувач позбавляється і права на отримання виконавчого листа в паперовій формі.

   За наведеного, до усунення розробником зазначених помилок і налагодження відповідного функціоналу, рекомендуємо утриматися від отримання виконавчих листів в електронній формі.

   Про належне функціонування системи буде повідомлено на сайті суду.