flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Актуальні питання розгляду адміністративних справ з оскарження рішень, дій та бездіяльності органів виконавчої служби та органів державної реєстрації».

22 березня 2018, 13:55

    21 березня 2018 року в Рівненському окружному адміністративному суді проведено круглий стіл на тему «Актуальні питання розгляду адміністративних справ з оскарження рішень, дій та бездіяльності органів виконавчої служби та органів державної реєстрації».

    У заході взяли участь голова суду Жуковська Людмила Аркадіївна, заступник голови суду  Борискін Сергій Анатолійович та судді Рівненського окружного адміністративного суду, а також заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Бедикайло Вячеслав Вікторович та заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Ковальова Неля Станіславівна.

У ході зустрічі присутні обговорили наступні питання:

  • особливості розгляду адміністративних справ з приводу оскаржень рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця відповідно до ст. 287 Кодексу адміністративного судочинства України  (десятиденний строк розгляду справи, необхідність проголошення повного судового рішення);                         
  • невідповідність положень ст. 4 п. 7 Закону України «Про виконавче провадження» та ст. 373 п. 3 Кодексу адміністративного судочинства України (незазначення в ухвалах суду строку пред’явлення до виконання);
  • щодо визначення належного відповідача у разі ліквідації суб’єкта владних повноважень, який здійснював державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, їх обтяжень та розподілу судових витрат у цих випадках.