flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит до Рівненського окружного адміністративного суду проректора з підготовки кадрів для судових органів НШСУ Костенка А.В.

25 квітня 2019, 15:38

     Вчора, 24 квітня 2019 року, до Рівненського окружного адміністративного суду з робочим візитом завітав Анатолій Васильович Костенко, проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України. 

   Під час візиту проректор НШСУ зустрівся з виконуючим обов’язки голови суду Сергієм Анатолійовичем Борискіним, суддями-наставниками та кандидатами на посаду судді, які проходять у суді стажування.

     Відповідно до Положення про стажування та наставництво (коучинг) кандидатів на посаду судді стажування є обов’язковою складовою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

   Під час зустрічі присутні обговорили організаційні питання, майбутні судді розповіли про те, як проходить стажування, які практичні навички при написанні рішень вони встигли вже опанувати, поділилися своїми враженнями від роботи суду. Зі свого боку судді-наставники (коучі) пообіцяли поділитися своїми знаннями та досвідом, морально підтримали своїх майбутніх колег і побажали їм  успіхів у здобутті  професії  судді.

   Анатолій Васильович Костенко під час зустрічі зазначив, що саме стажування є новим та дуже ефективним етапом спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

  Наголосив, підготовка висококваліфікованих кадрів для судової системи має загальнодержавне значення і є визначальною для зрушень щодо якості здійснення правосуддя та повернення довіри суспільства.