flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорення актуальних проблем адміністративного судочинства в податкових спорах

05 червня 2019, 14:17

    Судді Рівненського окружного адміністративного суду Андрій Богданович Сало, Уляна Миколаївна Нор, Володимир Валерійович Щербаков та Дмитро Євгенійович Махаринець 04  червня 2019 року у місті Києві взяли участь у круглому столі для суддів адміністративних судів на тему: “Актуальні проблеми адміністративного судочинства в податкових спорах”, організованому Національною школою суддів України  спільно з Громадською організацією “Асоціація податкових радників” та платформою “Taxlink”.

    Головна мета заходу полягала в обговорені проблемних питань адміністративного судочинства, які виникають під час вирішення податкових спорів.

    Учасники круглого столу проаналізували процедурні порушення контролюючих органів та правові наслідки їх оскарження платниками податків, окремі аспекти судової практики. Обговорили актуальні проблеми правозастосування в податкових спорах, податкових спорах з іноземним елементом.  

    Звернули увагу на особливість подання електронних доказів в адміністративному процесі. Визначили   механізми зменшення навантаження на суд: мирне врегулювання спору та відшкодування витрат на правову допомогу.

     Наприкінці заходу учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.