flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий захист права на доступ до публічної інформації

12 червня 2019, 12:44

    7 червня в м. Києві відбувся навчальний тренінг на тему : «Судовий захист права на доступ до публічної інформації», проведений за ініціативи Центру демократії та верховенства права в рамках недійного проекту «Інтерньюз Нетворк» та за підтримки проекту USAID «Медійна програма в Україні». Від імені Рівненського окружного адміністративного суду взяли участь голова суду Людмила Аркадіївна Жуковська та суддя Дмитро Петрович Зозуля.

    Метою  заходу було підвищення кваліфікації суддів та ініціювання професійної дискусії у сфері доступу до публічної інформації, що сприятиме покращенню рівня захисту інформаційних прав у судах шляхом формування належної судової практики.

     Головну увагу було приділено судовій практиці у сфері доступу до публічної інформації, проблемам застосування основних положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».

     Учасники тренінгу обговорили основні порушення у сфері доступу до публічної інформації, проаналізували алгоритм застосування «трискладового тесту», визначили межі балансування права на приватність та права на отримання інформації.