flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар на тему: “Забезпечення гласності та відкритості судового процесу”

06 березня 2020, 12:49

28 лютого 2020 року у м. Львові секретарі судового засідання Рівненського окружного адміністративного суду Надія Минько та Катерина Свінтозельська взяли участь у семінарі  для працівників апаратів судів на тему: “Забезпечення гласності та відкритості судового процесу”, проведеному місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Гласність судового процесу є основною і необхідною умовою справедливого розгляду справи незалежним і безстороннім судом, а так само є забезпеченням можливостей для захисту прав і законних інтересів осіб, які беруть участь у судовому процесі.

Учасники семінару розглянули питання гласності як необхідного складника презумпції невинуватості. Обговорили нормативно-правову базу, яка забезпечує право на відкритість слухання в Україні та законодавства, що регулює взаємодію ЗМІ й громадськості.

Визначили принципи забезпечення доступності, повноти та зрозумілості інформації, яка надається від суду. Окреслили чіткий алгоритм дій під час кризових ситуацій.

Також присутні удосконалили вміння побудови внутрішньо-особистісних безконфліктних ситуацій при виконанні професійних обов’язків.

Учасники заходу мали можливість виконати поставленні практичні завдання для поглиблення та закріплення знань, отриманих під час занять.

Після завершення семінару учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.