flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення про розгляд адміністративної справи №140/3752/19 за позовом Ковальчука Володимира Дмитровича до Громадської ради доброчесності про визнання протиправним та скасування висновку

05 березня 2020, 11:47

Рівненський окружний адміністративний суд повідомляє, що ухвалою суду від 04.02.2020 відкрито провадження у адміністративній справі №140/3752/19 за позовом Ковальчука Володимира Дмитровича  до  Громадської ради доброчесності  про визнання протиправним та скасування висновку про невідповідність судді Волинського окружного адміністративного суду Ковальчука Володимира Дмитровича критеріям доброчесності та професійної етики, затвердженого рішенням від 02.09.2019.

Також, вказаною ухвалою суду вирішено розглянути адміністративну справу №140/3752/19 за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Вищу кваліфікаційну комісію суддів України.

Ухвала суду та копія позовної заяви з додатками були надіслані на адресу відповідача – Громадської ради доброчесності, однак рекомендований лист з вказаним поштовим відправленням повернувся з зазначенням причини повернення: «не знайдено».

Станом на 04.03.2020 Громадська рада доброчесності не подала відзиву на позовну заяву, будь-яких клопотань чи пояснень.

Таким чином, суд вважає за необхідне повідомити Громадську раду доброчесності, що відповідно до статті 258 КАС України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі. При цьому, частиною другою статті 262 КАС України визначено, що розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.