flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості поведінки прес-секретаря у стресових ситуаціях

20 жовтня 2020, 15:46

    Головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з ЗМІ (прес-секретар) Рівненського окружного адміністративного суду Аліна Хіночик 15 жовтня 2020 року взяла участь у  онлайн семінарі для працівників апаратів судів на тему: «Поведінка прес-секретаря у стресових ситуаціях», проведеному Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

    Мета заходу полягала у вдосконаленні прес-секретарями судів вмінь та навичок у налагодженні взаємодії з громадськістю та ЗМІ, особливостей поведінки та комунікації під час кризових ситуацій.

    У ході навчання було опрацьовано нормативно-правове регулювання взаємодії судової влади зі ЗМІ, принципи стратегічної та ефективної комунікації. Ознайомилися з проектом Положення про взаємодію судів із засобами масової інформації, правилами висвітлення судами діяльності судів та суддів у соціальних мережах.

  Детально обговорили ключові завдання комунікаційної стратегії, визначили основних п’ять принципів ефективної комунікації, види моніторингу ЗМІ.

          Тренери семінару надали поради щодо створення і постійного оновлення медіакарти. Окрему увагу приділили обговоренню навичок публічного виступу: етапи та структуру підготовки виступу.