flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-підготовка начальників та заступників начальників структурних підрозділів апаратів судів

27 травня 2021, 16:28

17-20 травня 2021 року працівники Рівненського окружного адміністративного суду Надія Дяденко, Вікторія Маринич, Олена Клюйко пройшли підготовку для начальників та заступників начальників структурних підрозділів апаратів судів, організовану Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України в онлайн додатку ZOOM.

На початку навчання обговорили психологічні особливості комунікативної компетенції та техніки безконфліктного спілкування, керування конфліктом, особливості професійного вигорання працівників апаратів судів; порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців системи правосуддя та складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності, професійне навчання державних службовців.

Також учасники розглянули концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС): робота в ЄСІТС: підсистема “Електронний суд”, модуль “Електронний кабінет”, реєстрація процесуальних документів, що надійшли через підсистему “Електронний суд”, робота з електронною справою та створення електронних документів.

       Окрему увагу приділили актуальним питанням законодавства про працю та державну службу, а саме:

  • звільнення державного службовця з підстав, передбачених Законом України «Про державну службу», Кодексом законів про працю України;
  • звільнення та його належне оформлення в період будь-якої відпустки та в останній день її використання.

Переглянули презентацію інтерактивної лекції щодо організації діяльності канцелярії по виконанню покладених на неї задач і функцій. Організації прийому, реєстрації та розподілу кореспонденції, що надійшла до суду. Реєстрації документів, які надходять в оригіналі поштою. Вимоги до листів, що надходять електронною поштою. Облік, використання і зберігання печаток і штампів. Вивчення Інструкції з діловодства щодо виконання всіх категорій справ.

Наприкінці онлайн-зустрічі приділили увагу обговоренню етики працівників апаратів судів: міжнародні стандарти та національне регулювання. Етичним основам судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, етиці спілкування працівників суду, спілкування в соціальних мережах. Обговорили зміни українського правопису.