flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей та «Урок справедливості» у суді

08 липня 2021, 11:49

День відкритих дверей та «Урок справедливості» у суді

    07 липня 2021 року в Рівненському окружному адміністративному суді відбувся День відкритих дверей для вихованців КЗ «Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей» РОР.

    Захід організували в рамках заходів, присвячених до Днів адміністративної юстиції в Україні.

   Основний меседж цієї зустрічі – ознайомити дітей з місією суду в суспільстві, донести у зрозумілій формі, що суд – це захист, і те, яким чином здійснити цей захист.

  Гостей  вітальним словом зустріла в.о. голови суду Наталія Друзенко та побажала цікаво та пізнавально  провести час, висловила сподівання, що їм сподобається у суді.

    Керівник апарату Ольга Школяр-Чуліпа провела ознайомчу екскурсію приміщенням суду, у ході якої діти мали змогу оглянути зал  судових засідань,  канцелярію суду, інші кабінети суду.

    Для вихованців закладу суддя-спікер Андрій Сало провів «Урок справедливості», під час якого дітям був продемонстрований мультфільм «Кінь проти Хом’яків». Після перегляду якого вони мали можливість висловити свої аргументи щодо шляхів справедливого вирішення спору між казковими героями.

    У ході зустрічі діти пограли в інтелектуально-психологічну гру «Мафія», від якої вони були у захваті, а також покуштувати смаколиків.

    Насамкінець вихованцям Центру судді вручили подарунки від Рівненського окружного адміністративного суду – кружки з атрибутом судової влади,  дитячі Конституції України та передали гостинці для молодших діток закладу.

    Діти були сповнені почуттями вдячності, позитивними емоціями та поділилися своїми враженнями, а вихователі закладу висловили подяку за організований захід.