flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінився порядок подання апеляційних і касаційних скарг!

19 жовтня 2021, 15:41

     Рівненський окружний адміністративний суд звертає увагу учасників судового процесу на те, що з початком функціонування підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) “Електронний кабінет”, “Електронний суд” та підсистеми відеоконференцзв’язку змінився також порядок подання апеляційних і касаційних скарг.

     Відповідно до статей 297, 331 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції, касаційна скарга – до суду касаційної інстанції.

    Суд апеляційної інстанції – Восьмий апеляційний адміністративний суд, розташований за адресою: вул. Саксаганського, 13, м. Львів, 79000.

    Суд касаційної інстанції - Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду, розташований за адресою: вул. Московська, 8, корп. 5, м. Київ, 01029.

    При поданні до суду процесуальних документів, передбачених частиною другою статті 4 Закону України «Про судовий збір», в електронній формі - застосовується коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору. Тобто, якщо учасник судового процесу подасть процесуальні документи в електронній формі, то в такому разі сплата судового збору для цієї особи буде знижена.