flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка голів та заступників голів місцевих судів

13 листопада 2021, 15:45

     8-10 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела у програмі ZOOM підготовку голів та заступників голів місцевих судів.

     У заході взяв участь голова Рівненського окружного адміністративного суду Сергій Борискін.

     Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук присутніх поінформував про сучасні технології підготовки в       Національній школі суддів України, акцентував увагу на запровадженні кардинально нових освітніх підходів і практик. А саме, щодо стану реалізації та напрямків Стратегії розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021–2023 роки, що  знаходиться на фінальній стадії, в якій передбачено кілька стратегічних напрямів розвитку системи правосуддя:

  • розвиток альтернативного (позасудового) та досудового врегулювання спорів (альтернативні методи правосуддя);
  • зміцнення незалежності судової влади та підзвітності суспільству;
  • запровадження інституту тимчасового відкликання судді з відставки (за його згодою);
  • “цифровізація” правосуддя, зокрема, розвиток електронного судочинства з урахуванням світових стандартів у сфері інформаційних технологій та його інтегрування в національну інфраструктуру електронного врядування та інші.

   У ході онлайн зустрічі обговорили питання щодо забезпечення Верховним Судом принципу єдності судової практики та розвитку майбутніх спеціалізацій, особливості взаємодії голови суду з керівником апарату суду, вивчили особливості українського ділового мовлення та мистецтва правового письма. Обговорили приклади міжнародного досвіду з розвитку судового адміністрування, питання перспективних напрямків та якості роботи суду, актуальні питання щодо впровадження в судовому адмініструванні послуг.

    Очільники судів отримали знання про особливості емоційно–вольової саморегуляції та відпрацювали первинні навички із протидії вигоранню у професійній діяльності.