flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наслідки кібератаки на державні інформаційні ресурси для Рівненського окружного адміністративного суду.

01 лютого 2022, 14:32

     Як відомо, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року відбулася хакерська атака на державні інформаційні ресурси (вебсайти органів державної влади, в тому числі Єдиний державний реєстр судових рішень, Електронний суд, вебпортал Судова влада України, електронні пошти судів тощо).

     Державне підприємство «Інформаційні судові системи» як адміністратор Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи вживає заходи з усунення наслідків зазначеної кібератаки, однак дотепер їх не вдалося повністю усунути. Зокрема, у Рівненському окружному адміністративному суді станом на сьогодні залишаються такі проблеми:

  1. Програма «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» не дає змоги коректно бронювати судові засідання з іншими судами у такому режимі.
  2. Робота підсистеми «Електронний суд» є частково відновленою (заяви до суду надходять, а процесуальні документи від суду для учасників справи не надсилаються).
  3. В Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні тексти судових рішень Рівненського ОАС, які були виготовлені в автоматизованій системі документообігу суду після 14 січня 2022 року.
  4. Не в повному обсязі працює вебсайт Рівненського ОАС на вебпорталі Судова влада України. Так, розділ «Список справ, призначених до розгляду» дотепер недоступний, також з 14 січня 2022 року не відображаються розділи «Список автопризначенних справ, що надійшли вперше» та «Стан розгляду справ».
  5. Не в повному обсязі забезпечено обмін електронними даними між Рівненським ОАС та апеляційною інстанцією (Восьмий апеляційний адміністративний суд). У зв'язку з цим затримується видача виконавчих листів по справам, де присутні апеляційні скарги.

      Про проблеми в роботі вказаних сервісів поінформовано державні підприємства "Інформаційні судові системи" та "Центр судових сервісів", які працюють над усуненням несправностей.

       Для отримання та/або уточнення інформації телефонуйте за номерами (0362) 62-06-82, (0362) 62-06-30.