flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Збори суддів Рівненського окружного адміністративного суду

21 березня 2023, 17:11

17 березня 2023 року  відбулися збори суддів Рівненського окружного              адміністративного суду за участі голови Восьмого апеляційного адміністративного суду Олега Заверухи.

Голова Рівненського окружного адміністративного суду Сергій Борискін прозвітував щодо основних показників роботи суду, судове навантаження у 2022 році, про стан та якість здійснення судочинства, кадрову роботу та матеріально-технічне забезпечення роботи суду.

За 2022 рік середня кількість справ та матеріалів, що перебували на розгляді в розрахунку на одного суддю становила 5177, а середня кількість розглянутих справ на одного суддю у звітному періоді – 4040.

Середньомісячне надходження справ і матеріалів на одного суддю становило 478 одиниць, що на 252 одиниці (на 111,5%) більше ніж у         2021 році. Середньомісячний показник розглянутих справ і матеріалів на одного суддю – 415, що на 211 справ і матеріалів більше (на 103,4%) порівняно з 2021 роком.

Підсумовуючи звіт про діяльність суду за 2022 рік, зазначив, що організація роботи  забезпечується на належному рівні.

Усі заходи, заплановані у звітному періоді, виконані у встановлені строки.

У наступному півріччі планується продовжити діяльність суду відповідно до визначених напрямків.

Водночас, необхідним є постійне вдосконалення, пошук нових форм роботи щодо організації роботи апарату суду, підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату суду з метою покращення рівня організації діяльності суду.

Під час зустрічі голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха окрему увагу приділив питанню кількості скасованих судових рішень, постановлених та ухвалених суддями Рівненського окружного адміністративного суду, апеляційною та касаційною інстанціями. Повідомив, що з метою вирівнювання навантаження між суддями Рівненського окружного адміністративного суду Вища рада правосуддя на засіданні 16 березня 2023 року вирішила розпочати процедуру відрядження 4 суддів до Рівненського окружного адміністративного суду.

Також наголосив на доцільності щодо вжиття постійних заходів для подальшого налагодження ефективної зовнішньої та внутрішньої комунікації судів першої та апеляційної інстанцій.