flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему «Адміністративна процедура у фокусі євроінтеграції: погляд адміністративних судів, експертів та стейкхолдерів»

03 жовтня 2024, 13:14

Голова Рівненського окружного адміністративного суду Сергій Борискін 30 вересня 2024 року у місті Львові взяв участь у  круглому столі на тему «Адміністративна процедура у фокусі євроінтеграції: погляд адміністративних судів, експертів та стейкхолдерів», організований Восьмим апеляційним адміністративним судом спільно з Проєктом ЄС «Право-Justice» в Україні.

Основною метою  проведення заходу було укріпити євроінтеграційну політику країни у напрямку розвитку українського адміністративного законодавства,  шляхом запозичення кращих міжнародних практик, спрямованих на забезпечення прав і законних інтересів осіб у відносинах із державою та її органами, серед яких – інститут адміністративної процедури.

Участь у круглому столі взяли голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха, голови окружних адміністративних судів Восьмого апеляційного адміністративного округу, представники Львівської обласної військової адміністрації та Львівської міської ради, представники академічної спільноти Львівського національного університету імені Івана Франка, керівниця Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні, представники адвокатської спільноти, міжнародні та національні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice».

Упродовж зустрічі присутні обговорили питання адміністративної процедури, як нормативної моделі адміністративно-правових відносин, та актуальні проблеми в адміністративних процедурах.

Проведення круглих столів та семінарів на таку тематику, за участі у них представників публічної адміністрації, є вкрай важливим. Адже під час таких заходів є можливість обговорити сучасні виклики, з якими стикаються органи влади в процесі адміністративних процедур. Віднайти обґрунтовані відповіді на ключові питання для  ефективного застосовування Закону України «Про адміністративну процедуру».