flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний судовий форум «Судовий захист природного довкілля та екологічних прав»

08 листопада 2019, 11:41

 

    Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Катерина Михайлівна Недашківська 07 листопада 2019 року у місті Києві взяла участь у міжнародному судовому форумі "Судовий захист природного довкілля та екологічних прав".

    Під час зустрічі учасники заходу обговорили  способи захисту публічних інтересів у сфері довкілля, роль та завдання адміністративної юстиції у формуванні механізмів судового захисту при розгляді екологічних справ як ефективного інструменту запобігання порушення прав людини в Україні.

    Окрему увагу приділили проблемам доступу до правосуддя у захисті права на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

    Також розглянули нові досягнення у процесі судового розгляду справ, що мають суспільний інтерес, у Китаї.  Обговорили проблеми забезпечення права на екологічну безпеку в національних судах України та шляхи їх вирішення, проблеми реалізації та захисту прав громадян на безпечне для життя і здоров'я навколишнє природне середовище.

    Переглянули презентацію "Огляду практики Верховного Суду у спорах, що виникають у сфері захисту довкілля та екологічних прав", визначили податкові аспекти екологічних правовідносин.