flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка для суддів окружних адміністративних судів.

22 вересня 2020, 15:45

      14-18 вересня 2020 року, з метою підвищення кваліфікації, судді Рівненського окружного адміністративного суду Друзенко Н.В., Дудар О.М., Гудима Н.С., Гломб Ю.О., Зозуля Д.П., Комшелюк Т.О. пройшли підготовку для суддів окружних адміністративних судів, організовану Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України в онлайн додатку ZOOM.

      У ході навчання було опрацьовано питання антикорупційного законодавства, міжнародних стандартів у сфері протидії корупції та їх запровадження в Україні. 

     Детальніше учасники підготовки зупинилися на обговоренні особливостей підготовчого провадження в адміністративному судочинстві, виконанні судових рішень, питанні адміністративної юрисдикції та організації адміністративного судочинства, розгляді резонансних справ, побудови ефективної комунікаційної стратегії, особливостей представництва у суді, труднощів українського правопису при складанні судових документів.

      Судді також мали можливість переглянути презентацію огляду практики ЄСПЛ, інтерактивну лекцію «Особливості провадження у справах за зверненням органів Державної фіскальної служби України», презентацію посібника «Управління та Ви (принципи адміністративного права у відносинах між особами та суб’єктами владних повноважень)». За окремою програмою переглянули вебінар на тему: «Доступ до публічної інформації у світлі Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів».